EU-representationen
Sveriges representation vid Europeiska unionen

Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen

Representationen är Regeringskansliets förlängda arm i Bryssel. Att få största möjliga genomslag för svenska intressen i EU är den viktigaste uppgiften. EU-representationen är Sveriges största utlandsmyndighet med cirka 120 medarbetare. Här arbetar tjänstemän från Regeringskansliets alla departement.

  • EU-representationen växlar upp för ordförandeskap våren 2023

    Kanslichef och generalkonsul Åsa Ring i EU-representationens auditorium vid pressträff med statsminister Stefan Löfven
    Sedan i höstas har EU-representationen ett modernt mötesrum med en rad funktioner som gör det bättre lämpat än tidigare för pressträffar, som här med statsminister Stefan Löfven, och andra evenemang. - Mycket har skett inte minst på det tekniska området med nya krav på vad man kan förvänta sig av en modern konferenslokal. Genom en helt ny planering av vårt entréplan har vi fått en större konferenslokal som också går att dela av för mindre möten, säger kanslichef och generalkonsul Åsa Ring. Foto: Sveriges EU-representation

    Regeringskansliet arbetar sedan drygt ett år tillbaka med att förbereda Sveriges ordförandeskap i EU:s ministerråd våren 2023. På Sveriges EU-representation, det vill säga regeringens förlängda arm i Bryssel, växer nu fokus snabbt på det viktiga uppdraget.

EU-representationen på Twitter

EU-representationen på Facebook

EU-representationen på Instagram

EU-representationen på LinkedIn

Mer om representationen

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 95 träffar.