Hoppa till huvudinnehåll

Lettlands försvarsminister Andris Sprūds besöker Sverige

Publicerad

Fredag den 4 oktober tar försvarsminister Pål Jonson och utrikesminister Maria Malmer Stenergard emot Lettlands försvarsminister Andris Sprūds på Södra skånska regementet P 7 i Revingehed. 

Ministrarna besöker tillsammans Södra skånska regementet P 7 i Revingehed för att träffa anställda soldater och officerare som förbereder sig för sitt kommande uppdrag i Lettland. Sverige kommer att bidra till Natos framskjutna närvaro i Lettland (Forward Land Forces) med ett markförband på cirka 600 personer och det är Södra skånska regementet, P 7, som är först på plats i Lettland. Syftet med besöket är att ge en bild av förbandet och dess förmågor.

Ministrarna kommer även att ha ett bilateralt möte för att diskutera andra Nato-relaterade frågor, regional säkerhet och försvarsmaterielrelaterade frågor.

Preliminära hålltider: 

10:10 Bilateralt möte Sverige – Lettland

10:45 Förevisning utomhus, möjlighet för media att närvara

12:15-12:45 Pressaktivitet med intervjumöjligheter

Föranmälan för media är obligatorisk och sker till kommunikatör Maj-Britt L Persson (se nedan för kontaktuppgifter). Det är begränsat med platser, så avvakta bekräftelse om godkänd anmälan. Anmälan behöver ske senast onsdag 2 oktober klockan 17:00. Anmälan behöver innehålla förnamn, efternamn, personnummer, telefonnummer, redaktion och i vilken funktion du deltar (journalist eller fotograf etc). OBS! Om du inte är svensk medborgare, behöver passnummer och foto på passet finnas med i anmälan. 

Presskontakt

Richard Wahlström
Pressekreterare hos utrikesminister Maria Malmer Stenergard
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-534 25 23
e-post till Richard Wahlström
Johan Hjelmstrand
Pressekreterare hos försvarsminister Pål Jonson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-126 69 22
e-post till Johan Hjelmstrand
Maj-Britt Lindqvist Persson
Kommunikatör
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-54 64 557
e-post till Maj-Britt Lindqvist Persson

Nato Forward Land Forces

Nato Forward Land Forces är multinationellt sammansatta stridsgrupper placerade i åtta länder i östra Europa; Bulgarien, Estland, Litauen, Lettland, Polen, Rumänien, Slovakien och Ungern. Syftet är att verka avskräckande för ett eventuellt ryskt anfall mot väst och Nato.

Laddar...