Hoppa till huvudinnehåll

Herman Sundqvist får förlängd anställning som generaldirektör för Skogsstyrelsen

Publicerad

Regeringen har beslutat att förlänga Herman Sundqvists anställning som generaldirektör och chef för Skogsstyrelsen. Därmed fortsätter han som generaldirektör fram till och med den sista februari 2026.

Herman Sundqvists anställning löper ut i februari 2025. Då har han tjänstgjort i sex plus tre år, vilket är praxis för en myndighetschef. Herman Sundqvist får genom beslutet sin anställning förlängd med ett år utöver detta.

Regeringen bedömer det som viktigt med stabilitet i ledningen av myndigheten under den kommande perioden, bland annat på grund av det omtag som görs i skogspolitiken, inte minst genom den skogspolitiska utredningen men även den senaste tidens policyutveckling inom EU. Pågående rättsutveckling inom sektorn har en mycket stor påverkan på myndighetens förutsättningar att genomföra sitt uppdrag.

– Det behövs i detta läge kontinuitet och erfarenhet hos generaldirektören och därför förlängs Herman Sundqvists anställning, säger landsbygdsminister Peter Kullgren.

– Skogsstyrelsen hanterar många viktiga frågor för samhället. Jag är väldigt glad att få fortsätta som generaldirektör, och ser det som stimulerande att i nuvarande rättsliga och skogspolitiska utvecklingsfas bidra med kontinuitet och erfarenhet, säger Herman Sundqvist.

Presskontakt

Mattias Svensson
Pressekreterare hos landsbygdsminister Peter Kullgren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-110 51 67
e-post till Mattias Svensson
Laddar...