Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Finansiella stabilitetsrådet träffas 4 juni

Publicerad

Tisdagen den 4 juni träffas företrädare för regeringen, Riksbanken, Finansinspektionen, samt Riksgälden för ett möte i Finansiella stabilitetsrådet.

Rådet ska diskutera det allmänna stabilitetsläget samt behov av analyser och eventuella åtgärder för att stärka den finansiella stabiliteten. Möten i rådet hålls normalt sett två gånger per år, i juni och december.

Deltar på mötet gör finansmarknadsminister Niklas Wykman, riksbankschef Erik Thedéen, generaldirektören för Finansinspektionen, Daniel Barr samt riksgäldsdirektör Karolina Ekholm.

Efter mötet är finansmarknadsministern tillgänglig för frågor från media. För mer information om detta kontakta pressekreterare Victoria Ericsson.

Finansiella stabilitetsrådet

Finansiella stabilitetsrådet är ett mötesforum för att regelbundet diskutera frågor om finansiell stabilitet och risker som kan leda till oönskade konsekvenser för det finansiella systemet som helhet och därmed indirekt även den ekonomiska utvecklingen. Rådet ska även diskutera beredskapen och behovet av att vidta åtgärder mot bakgrund av varje myndighets analys och bedömning av den finansiella stabiliteten. Rådet ska ytterst verka för att säkra den finansiella stabiliteten och därmed minska risken för att den ekonomiska utvecklingen påverkas negativt. Regeringen och de i rådet representerade myndigheterna beslutar självständigt inom sina respektive ansvarsområden och befogenheter vilka åtgärder som ska vidtas.

Presskontakt

Victoria Ericsson
Pressekreterare hos finansmarknadsminister Niklas Wykman
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-137 89 04
e-post till Victoria Ericsson
Niclas Alsén
Kanslichef finansiella stabilitetsrådet
Telefon 08-405 27 04
Laddar...