Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsministern besöker Skåne

Publicerad

Onsdagen den 3 april besöker statsminister Ulf Kristersson Malmö och Lund. Under dagen gör statsministern två besök kopplat till hedersrelaterat våld och förtryck samt brottsförebyggande arbete. Därefter besöker statsministern Lunds universitet och gästar senare under kvällen Studentafton i Lund.

Statministern inleder sitt besök i Malmö med att besöka en förskola. Där kommer statsministern träffa barn på förskolan samt träffa personal som kommer berätta hur de arbetar med föräldrastöd och dialog för att upptäcka och minska risken för att barn utsätts för hedersförtryck. Därefter besöker statsministern Bris i Malmö för samtal om ämnen som oroar barn.  

Senare under dagen besöker statsministern Nano-laboratoriet i Lund, som är ett renrumslaboratorium med toppmodern halvledarbearbetnings- och mätutrustning. På plats träffar statsministern forskare och studenter vid Lunds universitet.

På kvällen gästar statsministern Studentafton i Lund där han deltar i ett modererat samtal på scenen, och svarar på frågor från publiken.

Program

10.45 Besök på förskola i Malmö
Adress ges vid anmälan.

13.15 Besök hos Bris i Malmö
Adress ges vid anmälan.

14.40 Besök på Lunds universitet
Adress ges vid anmälan.

19.00 Studentafton i Lund
Media ackrediterar sig via Studentafton.

Studentaftons webbplats

Media är välkomna att närvara på samtliga besök, obligatorisk föranmälan. Kontakta Hanna Strömberg för mer information, om intervjumöjligheter och ackreditering.

Presskontakt

Hanna Strömberg
Pressekreterare hos statsminister Ulf Kristersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-128 61 69
e-post till Hanna Strömberg
Laddar...