Hoppa till huvudinnehåll

Peter Kullgren deltar på jordbruks- och fiskerådets möte i Luxemburg

Publicerad

Den 29 april deltar landsbygdsminister Peter Kullgren på jordbruks- och fiskerådets möte i Luxemburg.

Under mötet kommer ministrarna att diskutera de åtgärder som hittills har föreslagits eller vidtagits med anledning av den rådande situationen inom jordbrukssektorn. Syftet med åtgärderna är att förenkla den gemensamma jordbrukspolitiken och stärka jordbrukarnas ställning i livsmedelskedjan.

Ministrarna kommer även att diskutera handelsrelaterade jordbruksfrågor och medlemsstaternas årliga prestationsrapporter inom ramen för den gemensamma jordbrukspolitiken. Under lunchen kommer ministrarna diskutera den strategiska dialogen om framtiden för jordbruket, som inleddes i januari på initiativ av kommissionen.

Den svenska, finländska, österrikiska och slovenska delegationen väntas också informera rådet om bioekonomins betydelse och uppmana kommissionen att erkänna bioekonomi i deras kommande arbetsprogram.

Presskontakt

Mattias Svensson
Pressekreterare hos landsbygdsminister Peter Kullgren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-110 51 67
e-post till Mattias Svensson
Laddar...