Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Kulturministern besöker Skåne och Köpenhamn

Publicerad

Kulturminister Parisa Liljestrand reser till Skåne och Köpenhamn för att under ett par dagar besöka ett antal kulturinstitutioner. Statsrådet kommer bland annat att besöka Skånes Dansteater och Den Kongelige Opera i Köpenhamn.

Fokus för resan är läsfrämjande insatser, breddad finansiering och kulturens möjligheter att bidra till en positiv utveckling och attraktionskraft i regionen. Kulturministern kommer bland annat besöka Östra Göinge kommun som gjort en satsning på läsning för pojkar och deras pappor, samt träffa representanter från Region Skåne och från skånskt kulturliv för diskussion och utbyte av erfarenheter. 

För mer information och intervjuförfrågningar i samband med besöket, kontakta pressekreterare Sara Persson, se presskontakt nedan. 

Presskontakt

Sara E. Persson
Pressekreterare hos kulturminister Parisa Liljestrand
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-112 78 19
e-post till Sara E. Persson
Laddar...