Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Jessika Roswall besöker Bosnien och Hercegovina samt Kroatien

Publicerad

Den 24–26 mars reser EU-minister Jessika Roswall till Bosnien och Hercegovina samt Kroatien för att träffa sina ministerkollegor. Fokus för resan är EU:s utvidgning och prioriterade frågor inom EU-samarbetet.

I Sarajevo träffar EU-ministern bland annat utrikesminister Elmedin Konaković, och de två ministrarna håller en gemensam pressträff i samband med mötet. Under besöket kommer Jessika Roswall också träffa civilsamhällesorganisationer och medlemmar av presidentrådet.

– Sverige stödjer Bosnien och Hercegovinas på deras väg mot EU-medlemskap, politiskt såväl som ekonomiskt. Sverige är en av de största givarna av reformstöd och målet är att stödja landets EU-närmande, säger EU-minister Jessika Roswall.

Ministern besöker också Zagreb i Kroatien för att bland annat ta del av erfarenheterna från när Kroatien blev medlem i EU och diskutera vilka prioriteringar nästa kommission ska ha.  

För mer information om EU-ministerns resa kontakta Linn Laurin.

Presskontakt

Linn Laurin
Pressekreterare hos EU-minister Jessika Roswall
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-133 67 90
e-post till Linn Laurin
Laddar...