Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Arbetsförmedlingen ska öka antalet deltagare i arbetsmarknadsutbildningar

Publicerad

Regeringen har beslutat om nya mål för Arbetsförmedlingen i regleringsbrevet för 2024. Där framgår bland annat att Arbetsförmedlingen ska öka antalet deltagare i arbetsmarknadsutbildningar och arbetspraktik.

Arbetsförmedlingen ska förbättra matchningen och stödja kompetensförsörjningen på arbetsmarknaden bland annat genom etableringsjobb, nystartsjobb och matchningstjänster samt genom att öka antalet deltagare i arbetsmarknadsutbildning, arbetspraktik, lönebidrag och öka antalet övergångar till utbildning, som på sikt syftar till osubventionerat arbete.

– Alla som kan arbeta ska arbeta. Vi har i dag många arbetslösa samtidigt som arbetsgivare letar dag och natt efter kompetent personal. De som inte kan få ett arbete behöver stärka sin ställning på arbetsmarknaden, säger arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson.

I de fyra målen för Arbetsförmedlingen står också bl.a. att Arbetsförmedlingen ska prioritera arbetet med personer som är eller riskerar att bli långtidsarbetslösa, att Arbetsförmedlingen ska bidra till det övergripande målet att andelen felaktiga utbetalningar ska minska samt att Arbetsförmedlingens arbete med en effektiv och rättssäker ärendehandläggning ska stärkas.

Presskontakt

Christoffer Heimbrand
Pressekreterare hos arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-112 11 47
e-post till Christoffer Heimbrand
Alexandra Örenmark
Pressekreterare hos arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-117 29 48
e-post till Alexandra Örenmark
Laddar...