Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Gunnar Strömmer och Maria Malmer Stenergard deltar i informellt ministermöte i Bryssel

Publicerad

Justitieminister Gunnar Strömmer och migrationsminister Maria Malmer Stenergard deltar i ett informellt ministermöte i EU:s råd för rättsliga och inrikes frågor (RIF) den 24–26 januari i Bryssel, organiserat av det belgiska ordförandeskapet. I fokus på mötet står bland annat diskussioner om narkotikainförsel via hamnar och strategiska diskussioner om migration.

Mötet inleds onsdag den 24 januari med ett besök till hamnen i Antwerpen för att bland annat diskutera narkotikainförsel till EU:s hamnar, i samband med att det belgiska ordförandeskapet lanserar European Ports Alliance. I samband med besöket finns tid för media. 

Torsdagen den 25 januari ägnas åt inrikes frågor med diskussioner om bland annat narkotikahandelns påverkan på den organiserade brottsligheten. Det kommer även hållas diskussioner om migration och om alternativ till tillfälligt skydd enligt massflyktsdirektivet samt om artificiell intelligens och brottsbekämpning. 

På fredagen den 26 januari står rättsliga frågor på dagordningen. Även här kommer ministrarna att fokusera på rättsliga aspekter av narkotikahandelns påverkan på den organiserade brottsligheten. 

Presskontakt

Erica Wide
Pressekreterare hos justitieminister Gunnar Strömmer
Mobil 076-149 67 87
e-post till Erica Wide
Erik Engstrand
Pressekreterare hos migrationsminister Maria Malmer Stenergard
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-141 14 87
e-post till Erik Engstrand
Laddar...