Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Tobias Billström tar emot Lettlands utrikesminister Krišjānis Kariņš

Publicerad

Måndag den 18 december tar utrikesminister Tobias Billström emot Lettlands utrikesminister Krišjānis Kariņš med anledning av att Lettland vid årsskiftet lämnar över ordförandeskapet i det utrikes- och säkerhetspolitiska samarbetet NB8 (nordisk-baltiska länderna) till Sverige. På mötet kommer den säkerhetspolitiska situationen med anledning av Rysslands invasion av Ukraina, Sveriges Natoansökan samt frågor om närområdet också att diskuteras.

Tid:
Plats: Rosenbads Pressrum. Pressträffen börjar kl. 14.45. Fotomöjlighet vid ankomst, Utrikesdepartementet (Gustav Adolfs Torg 1) kl. 12.30. Föranmälda journalister kan delta på plats i Regeringens pressrum, Rosenbad. Ingång Drottninggatan 1. Endast på plats.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan senast måndag 18 december kl 10.00 via e-post till Nina Kefi, se presskontakt. Ange namn, redaktion, om du vill delta på pressträffen och/ eller fototillfället och i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). Skicka också med presslegitimation. Inpassering från kl. 14.15 till pressträffen via Drottninggatan 1 Inpassering från kl 12.00 till fototillfället (enbart fotografer) via Gustav Adolfs Torg 1 (GAT)

Efter mötet hålls en gemensam pressträff där utrikesminister Tobias Billström kommer att presentera prioriteringarna för det svenska ordförandeskapet i NB8.

Under besöket kommer Kariņš och Billström även att hålla tal vid Norrmalmstorg på Måndagsrörelsens möte för att visa sitt stöd för det ukrainska folket.

Presskontakt

Nina Kefi
Presskommunikatör, Utrikesdepartementet
Telefon 08-405 91 43
Mobil 070-662 67 79
e-post till Nina Kefi
Tom Samuelsson
Pressekreterare hos utrikesminister Tobias Billström
Telefon (växel) 08-405 10 00

Webb-tv

Du kan följa sändningen direkt eller se den i efterhand på regeringen.se eller på Regeringskansliets Youtubekanal.

Laddar...