Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Grön omställning och innovation i fokus när Johan Forssell besöker Singapore

Publicerad

Den 5-6 december besöker bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell Singapore för att delta i Sweden Indo-Pacific Business Summit. Den svenska företagsdelegation han leder kommer att träffa centrala beslutsfattare och affärskonglomerat från Syd- och Sydostasien i syfte att långsiktigt stärka samarbetet och handelsutbytet med regionen.

– Syd- och Sydostasien är en dynamisk region där enorma satsningar görs för grön omställning och för att långsiktigt stärka den globala konkurrenskraften. Svenska företag ligger i framkant inom den kompetens som efterfrågas och jag ser för mig mycket värdefulla möten, säger bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell. 

Sweden Indo-Pacific Business Summit syftar till att fördjupa samarbete mellan svenska aktörer och parter i regionen om bland annat grön omställning, digitalisering, kompetensutveckling och innovation. Den svenska delegationen består av chefer från ett 30-tal svenska företag, universitet och myndigheter. 

Utöver lokala beslutsfattare från politik och näringsliv, tankesmedjor och universitet kommer representanter från affärskonglomerat i ett flertal av regionens länder att i regionen att resa till Singapore för att träffa den svenska delegationen. Ett flertal samarbetsavtal kommer att undertecknas. Johan Forssell kommer även att besöka större infrastrukturprojekt i Singapore för att diskutera svenska investeringar.

Faktaruta

Singapore är ett viktigt ekonomiskt nav och närmare 300 svenska företag har en närvaro i landet. Landet har ett frihandelsavtal med EU och för en mycket aktiv investeringspolitik såväl nationellt som regionalt och globalt.

Presskontakt

Karl Opdal
Pressekreterare hos bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell
Telefon (växel) 08-405 10 00
Laddar...