Rundabordssamtal om Kriminalvårdens expansion

Publicerad

Måndag 27 november håller justitieminister Gunnar Strömmer och infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson ett rundabordssamtal med representanter från byggbranschen för att identifiera möjligheter för branschen att bistå Kriminalvården i sin expansion.

Utbyggnaden av Kriminalvården inleddes för sent. Samtidigt kommer regeringens omläggning av kriminalpolitiken leda till att fler sitter i fängelse längre. Det handlar om att skydda samhället och ge brottsoffer ökad upprättelse, och därför måste straffen skärpas och fler brott klaras upp. Detta innebär att Kriminalvården behöver byggas ut kraftigt. För att realisera detta utökas myndighetens anslag med över 60 procent de kommande åren, från 14,1 till 22,6 miljarder kronor.

Fastighetsägare, byggbolag och kommuner är väsentliga för Kriminalvårdens utbyggnad. För att identifiera möjligheter att bistå Kriminalvården i sin expansion samlar regeringen aktörer från byggbranschen och Sveriges kommuner och regioner. Vid mötet deltar även Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren.

För mer information samt intervjuförfrågningar, kontakta respektive pressekreterare.

Presskontakt

Caroline Opsahl
Pressekreterare hos justitieminister Gunnar Strömmer
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-141 15 42
e-post till Caroline Opsahl
Ebba Gustavsson
Pressekreterare hos infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-127 04 88
e-post till Ebba Gustavsson