Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Mats Persson och Lotta Edholm besöker London

Publicerad

Den 26 – 27 september reser utbildningsminister Mats Persson och skolminister Lotta Edholm till London. Under besöket träffar de bland annat sina brittiska ministerkollegor. Besöket är ett tillfälle för Sverige och Storbritannien att utbyta kunskap om utbildningsfrågor och stärka relationen mellan länderna.

Utbildningsminister Mats Persson ska bland annat träffa Storbritanniens forskningsminister George Freeman och företrädare för organisationen National Institute of Teaching som kombinerar lärarutbildning och forskning för att höja kvaliteten på den brittiska skolan och förbättra förhållandena för lärare i landet. Mats Persson ska även träffa Office for Students för att samtala om yttrandefrihet och akademisk frihet. Office for Students fungerar som tillsynsmyndighet för den högre utbildningssektorn.

Skolminister Lotta Edholm ska bland annat träffa Storbritanniens skolminister Nick Gibb och barn- och familjeminister David Johnston. Under onsdagen kommer Lotta Edholm besöka den brittiska motsvarigheten till Skolinspektionen (Ofsted) och skolan Acland Burghley School som åstadkommer starka resultat och stödjer elever från socioekonomiskt utsatta förhållanden att komma in på konkurrenskraftiga universitet.

Tillsammans kommer ministrarna också besöka Royal Academy of Engineering som arbetar med lärare och forskare för att höja engagemanget för STEM-ämnen i det brittiska utbildningsväsendet.

Presskontakt

Agnes Eklund
Pressekreterare hos utbildningsminister Mats Persson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-142 63 78
e-post till Agnes Eklund
Elin Frisk
Pressekreterare hos skolminister Lotta Edholm
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-281 08 06
e-post till Elin Frisk