Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Pressbriefing med anledning av det försämrade säkerhetsläget

Publicerad

I dag, torsdagen den 31 augusti klockan 10.45, håller justitieminister Gunnar Strömmer en pressbriefing tillsammans med Fredrik Hallström, chef för författningsskydd och kontraterror vid Säkerhetspolisen och Tobias Bergkvist, kommenderingschef vid polisens nationella operativa avdelning (NOA). En gemensam lägesuppdatering kommer att ges med anledning av det försämrade säkerhetsläget.

Tid:
Plats: På plats eller digitalt. Föranmälda journalister kan delta på plats i Bella, ingång Rödbodgatan 6, Stockholm, eller digitalt via Zoom.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan senast torsdag den 31 augusti klockan 09.45 via e-post till presskommunikatör Linn Nilsson, se presskontakt nedan. Ange namn, redaktion, om du vill delta på plats eller digitalt och i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). Skicka också med presslegitimation. Inpassering från kl. 10.15. Deltagande sker i mån av plats. Under pressbriefingen kommer de som är på plats i Bella vara de som först ställer frågor och genomför enskilda intervjuer. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via e-post.

Presskontakt

Linn Nilsson
Presskommunikatör, Justitiedepartementet
Telefon 08-405 11 35
e-post till Linn Nilsson
Caroline Opsahl
Pressekreterare hos justitieminister Gunnar Strömmer
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-141 15 42
e-post till Caroline Opsahl

Webb-tv

Du kan följa sändningen direkt eller se den i efterhand på regeringen.se eller på Regeringskansliets Youtubekanal.