Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Johan Forssell presenterar regeringens strategi för Ukrainas uppbyggnad

Publicerad

Måndagen den 17 juli presenterar bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell regeringens nya strategi för Ukrainas uppbyggnad 2023–2027 vid en pressträff. Efter pressträffen talar statsrådet vid Måndagsrörelsen på Norrmalmstorg i Stockholm. Där kommer han att lämna över strategin till Ukrainas ambassadör Andrij Plachotnjuk.

Tid:
Plats: På plats och digitalt. Föranmälda journalister kan delta på plats i Bella ingång Rödbodgatan 6 eller digitalt via Zoom.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan senast måndag 17 juli kl. 09.30 via e-post till Linn Nilsson, se presskontakt nedan. Ange namn, redaktion, om du vill delta på plats eller digitalt och i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). Skicka också med presslegitimation. Inpassering från kl. 10:00. Deltagande sker i mån av plats. Under pressträffen kommer de som är på plats i Bella vara de som först ställer frågor och genomför enskilda intervjuer. Deltagare på plats får även fysiska exemplar av strategin. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via mejl.

Presskontakt

Linn Nilsson
Presskommunikatör, Utrikesdepartementet
Telefon 08-405 50 10
e-post till Linn Nilsson
Karl Opdal
Pressekreterare hos bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-128 48 03
e-post till Karl Opdal

Webb-tv

Du kan följa sändningen direkt eller se den i efterhand på regeringen.se eller på Regeringskansliets Youtubekanal.