Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Pressträff vid överlämning av betänkandet Datalagring och åtkomst till elektronisk information

Publicerad

I dag, tisdag den 30 maj, överlämnar 2021 års datalagringsutredning sitt betänkande Datalagring och åtkomst till elektronisk information till justitieminister Gunnar Strömmer. I samband med överlämningen hålls en pressträff klockan 13.45 med justitieministern och den särskilde utredaren Sigurd Heuman, f.d. lagman.

Tid:
Plats: På plats och digitalt. Föranmälda journalister kan delta på plats i Lilla pressrummet, kvarteret Loen, ingång Jakobsgatan 24, eller digitalt via Zoom. Inpassering från kl. 13.15.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan senast den 30 maj kl.12.00 via e-post till Alexandra Cederquist, se presskontakt nedan. Ange namn, redaktion, om du vill delta på plats eller digitalt och i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). Skicka också med presslegitimation. Deltagande sker i mån av plats. Under pressträffen kommer de som är på plats vara de som först ställer frågor och genomför enskilda intervjuer. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via e-post ca kl. 12.30.

Arkiverade filmer finns hos Riksarkivet

Här fanns tidigare en eller flera filmer publicerade. Filmer sparas vanligtvis i sex månader på regeringen.se. Därefter arkiveras de hos Riksarkivet. Om du vill se filmen vänligen vänd dig till Riksarkivet. Filmer finns också tillgängliga på Regeringskansliets Youtubekanal.

Presskontakt

Alexandra Cederquist
Presskommunikatör, Justitiedepartementet
Telefon (växel) 08-405 10 00
Erica Wide
Pressekreterare hos justitieminister Gunnar Strömmer
Mobil 076-149 67 87
e-post till Erica Wide
Laddar...