Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsminister Ulf Kristersson tog emot Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen

Publicerad

Idag, torsdagen den 2 mars, välkomnade statsminister Ulf Kristersson Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen, till Stockholm. Fokuset under mötet var den långsiktiga konkurrenskraften samt energi- och klimatfrågan, men även digitalisering och global handel.

  • Ursula von der Leyen och Ulf Kristersson går in i Sagerska huset tillsammans.

    Statsminister Ulf Kristersson tog emot Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i Sagerska huset.

    Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

  • Ursula von der Leyen och Ulf Kristersson står bredvid varandra i trappan inne i Sagerska huset.

    Fokuset under mötet var den långsiktiga konkurrenskraften samt energi- och klimatfrågan, men även digitalisering och global handel.

    Foto: Ninni Andersson/regeringskansliet

Under en arbetsmiddag deltog även statsråden Ebba Busch och Jessika Roswall tillsammans med ett antal europeiska företagsledare som representerar organisationen The European Round Table for Industry, bland andra Astra Zeneca, Vodafone och Volvo. 

– En av det svenska ordförandeskapets prioriteringar är just den långsiktiga konkurrenskraften. Jag är glad att vi kunde samla kommissionens ordförande von der Leyen tillsammans med europeiska företagsledare för att prata om både långsiktig konkurrenskraft och energi- och klimat, frågor som kommer vara väldigt viktiga under många år framöver, säger statsminister Ulf Kristersson.

Presskontakt

Helena Walentowicz
Pressekreterare hos statsminister Ulf Kristersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Laddar...