Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Socialminister Jakob Forssmed deltar vid Nordiska ministerrådsmötet i Reykjavik

Publicerad

Under det Nordiska Ministerrådsmötet i Reykjavik 22-23 mars står bland annat frågor om ofrivillig ensamhet och psykisk hälsa på agendan.

Vid Nordiska ministerrådsmötet i Reykjavik deltar nio ministrar från de nordiska länderna samt de självstyrande områdena Grönland, Färöarna och Åland. Ministrarna kommer bland annat att diskutera frågor om psykisk hälsa och ofrivillig ensamhet. Socialministern kommer även att ha ett möte med Norges hälso- och omsorgsminister Ingvild Kjerkol för att diskutera frågor om folkhälsa, psykisk hälsa och lageravtalen rörande vaccin mot covid-19.

Under torsdagen deltar socialministern på konferensen ”Nordic Summit on Mental Health” som hålls i samband med ministerrådsmötet.

Vid medieförfrågningar kontakta socialministerns pressekreterare Simon Hoff.

Nordiska ministerrådet

Nordiska ministerrådet är de nordiska regeringarnas officiella samarbetsorgan, som arbetar för gemensamma nordiska lösningar inom områden där de nordiska länderna kan uppnå större resultat genom att samarbeta. Samarbetet har som mål att Norden ska vara världens mest integrerade och hållbara region år 2030 genom tre strategiska prioriteringar: Ett socialt hållbart Norden, ett grönt Norden och ett konkurrenskraftigt Norden.

Presskontakt

Simon Hoff
Pressekreterare hos socialminister Jakob Forssmed
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-127 76 97
e-post till Simon Hoff

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter

Laddar...