Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Mats Persson och Lotta Edholm inledningstalar på svenska EU-möten om utbildning

Publicerad

Under vecka 12 kommer flera möten med utbildningstema att hållas som en del av det svenska ordförandeskapet i EU. Kompetensförsörjning, grön omställning och utbildning för ukrainska elever är några av frågorna som står på agendan. Utbildningsminister Mats Persson och skolminister Lotta Edholm kommer att hålla varsitt inledningsanförande.

Måndag den 20 mars håller Lotta Edholm ett inledningsanförande på ett möte för chefstjänstemän vid nationella departement som ansvarar för skolfrågor. Mötet kommer bland annat handla om tidiga insatser i skolan, skolavhopp, stimulerande undervisning för de som har lätt att lära samt framgångsrik skolutveckling i socioekonomiskt utsatta områden.

Tisdag den 21 mars och onsdag den 22 mars hålls ett möte om för chefstjänstemän för yrkesutbildning för att möta den gröna omställningen. Diskussionerna kommer bland annat att beröra behovet av samverkan för att identifiera kompetensbehov samt kompetensutveckling och omställning.

Torsdag den 23 mars håller Mats Persson och kommissionärerna Mariya Gabriel och Nicolas Schmit inledningsanföranden på en konferens om grön omställning. Konferensen samlar utbildningsanordnare, intresseorganisationer, myndigheter, näringsliv och många andra intressenter på internationell nivå för att inspirera och för att diskutera hur utbildning kan bidra till att göra EU mer konkurrenskraftigt och samtidigt hållbart genom den gröna omställningen.

Torsdag den 23 mars och fredag 24 mars hålls ett möte om högre utbildning. Diskussionerna kommer bland annat att beröra kompetenser för den gröna omställningen, erkännande- och kvalitetsfrågor samt situationen i Ukraina.

Presskontakt

Agnes Eklund
Pressekreterare hos utbildningsminister Mats Persson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-142 63 78
e-post till Agnes Eklund
Erik Åslin
T.f. pressekreterare hos skolminister Lotta Edholm
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-1406874
e-post till Erik Åslin
Laddar...