Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Tobias Billström deltar i EU:s utrikesministermöte

Publicerad

Måndag den 20:e februari deltar utrikesminister Tobias Billström i EU:s utrikesministermöte i Bryssel. Utrikesministrarna kommer bland annat att diskutera Rysslands aggression mot Ukraina och situationen i Iran.

– Ukraina hör hemma i den europeiska familjen. EU kommer fortsätta att stödja Ukraina och sätta press på Ryssland, säger utrikesminister Tobias Billström. 

På dagordningen för EU:s råd för utrikes frågor (FAC) står Rysslands aggression mot Ukraina, situationen i Afghanistan, klimat- och energidiplomati samt aktuella frågor. Utrikesministrarna väntas fatta beslut om ytterligare sanktioner mot Iran och diskutera nästa paket av sanktioner mot Ryssland.

– EU ökar nu trycket på Iran genom ett femte sanktionspaket. Irans folk har rätt att göra sina röster hörda. Det är oacceptabelt att tusentals fredliga demonstranter fortfarande sitter i iranska fängelser, säger utrikesminister Tobias Billström.

Moldaviens utrikesminister Nicu Popescu har bjudits in till en informell lunch i anslutning till mötet. Vidare väntas utrikesministrarna fatta beslut om att inleda en ny civil övervakningsinsats i Armenien.

Presskontakt

Anna Erhardt
Pressekreterare hos utrikesminister Tobias Billström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-130 85 34
e-post till Anna Erhardt