Kakor

Webbplatsen använder kakor. Alla som besöker en webbplats som använder kakor måste enligt lag få information om att webbplatsen sätter kakor, vad de används till och hur man kan välja bort dem.

Följande kakor används på webbplatsen
Kaka Syfte Varaktighet
ASP.NET_SessionId Används för filterfunktionen samt för att det ska vara möjligt att dela sidor på webbplatsen. Sessionskaka. Försvinner när du stänger din
ReadSpeakerSettings Sätts om du använder uppläsningstjänsten.  Används för att spara dina inställningar.  Permanent kaka som sparas i två år.
cookieInfo Används för textruta för kakval och information. Permanent kaka som sparas i två år.
_pk_id Används för att identifiera webbläsaren Permanent kaka som sparas i ett år.
_pk_ses Används för att spara data om besöket på webbplatsen Kaka som sparas i 24 timmar.

Stänga av alla kakor

Om du som besökare inte accepterar att webbplatsen använder kakor kan du stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker sätta en kaka på din dator. Om du inte vill att kakor lagras på din dator kan du stänga av även den funktionen i din webbläsares inställningar. Då kommer inga kakor att lagras.

Om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Vad är en kaka?

En kaka är en liten textfil som lagras på besökarens dator och innehåller information. Kakor används normalt för att förbättra webbplatsen för besökaren. Det finns två typer: Varaktiga kakor är en fil som sparas på besökarens dator som ligger kvar tills varaktighetstiden går ut. Filen används t.ex. för att besökaren lättare ska kunna använda webbplatsen utifrån sina önskemål och intressen. De försvinner tidigare om besökaren väljer att rensa bort kakor från webbläsaren. Sessionskakor lagras temporärt i besökarens dators minne under den tiden som besökaren är på webbplatsen. De försvinner när besökaren stänger sin webbläsare.