Hoppa till huvudinnehåll
Skrivelse från Utrikesdepartementet

Riksrevisionens rapport om Sveriges internationella bistånd – uppföljning, utvärdering och rapportering Skr. 2024/25:4

Publicerad

I denna skrivelse redovisar regeringen sin bedömning av de iakttagelser och rekommendationer som Riksrevisionen har redovisat i rapporten Sveriges internationella bistånd – uppföljning, utvärdering och rapportering (RiR 2024:4).

Ladda ner:

Riksrevisionen har granskat om regeringens, inklusive Expertgruppens för biståndsanalys (EBA) och Styrelsens för internationellt utvecklingssamarbetes (Sida) uppföljning och utvärdering av Sveriges internationella bistånds resultat är effektivt utformad. Riksrevisionens övergripande bedömning är att regeringens och Styrelsens för internationellt utvecklingssamarbetes (Sida) uppföljning och utvärdering av biståndets resultat i vissa delar är effektivt utformad. Riksrevisionen anser dock att det är svårt att bedöma biståndets resultat i relation till det övergripande målet för biståndet utifrån regeringens rapportering till riksdagen. Riksrevisionen rekommenderar därför regeringen att göra en översyn av biståndets uppföljning, utvärdering, rapportering och styrning för att säkerställa att alla delar hänger ihop i en genomtänkt helhet.

Regeringen välkomnar Riksrevisionens granskning och håller i allt väsentligt med om de övergripande iakttagelserna och arbetar kontinuerligt med att utveckla verksamheten i den riktning som Riksrevisionen rekommenderar. 

I och med denna skrivelse anser regeringen att Riksrevisionens rapport är slutbehandlad.

Laddar...