Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Svenskt bidrag till OECD för nordiskt projekt för samverkan mellan migration och bistånd

Publicerad

Regeringen har beslutat att Sverige ska bidra med 34 253 EUR till Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD) för ett projekt som ska stärka nordiskt utbyte inom migration och bistånd, med inriktning på återvändande och återintegrering.

Projektet utgår från regeringens prioriteringar inom migration och bistånd och bidrar samtidigt till ett stärkt nordiskt samarbete på området. Det finns ett gemensamt intresse att stärka förutsättningarna för återvändande, frivillig återvandring och återintegrering av migranter. Projektet syftar till att öka samordningen och den ömsesidiga förståelsen på området. Länder som ingår i OECD-projektet är Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Bidraget avser verksamhet under år 2024 och betalas ut engångsvis.

Presskontakt

Victoria Holmqvist
Pressekreterare hos migrationsminister Johan Forssell
Mobil 076-142 29 39
e-post till Victoria Holmqvist

Regeringens prioritering: Migration och integration

Regeringen är i full gång med att genomföra ett paradigmskifte på migrationsområdet. Sverige ska vara ett land som är öppet mot omvärlden, men på ett långsiktigt hållbart sätt. För att nå dit krävs omfattande reformer. Regeringen lägger också om integrationspolitiken till att bli mer kravbaserad och betona individens eget ansvar.

Laddar...