Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Justitieministern reser till Norge med fokus på gränsöverskridande samarbete mot brottslighet

Publicerad

Onsdag den 15 maj besöker justitieminister Gunnar Strömmer ungdomsfängelset Romerike Fengsel i Norge. Därefter reser han till Magnormoen för att medverka på byggstarten av den första svensk-norska polisstationen.

Dagen inleds på Romerike Fengsel som är ett ungdomsfängelse för ungdomar i åldrarna 15–18 år. Där får justitieministern tillsammans med den norska justitie- och beredskapsministern Emilie Enger Mehl en rundvandring genom fängelset och får ta del av de norska erfarenheterna av särskilda ungdomsfängelser. Den svenska regeringen har sedan tidigare gett Kriminalvården i uppdrag att till den 1 juli 2026 förbereda inrättandet av särskilda ungdomsavdelningar för ungdomar i åldrarna 15–17 år som döms för grov brottslighet. 

Media är välkomna att delta på besöket. 
Tid: kl. 10.00–11.15. Giltig presslegitmation och legitimation krävs för att komma in i Romerike Fengsel.

Därefter reser justitieministern till Magnormoen tillsammans med justitie- och beredskapsminister Emilie Enger Mehl för att välkomna byggstarten av den första svensk-norska polisstationen, som ska bidra till ett stärkt gränsöverskridande samarbete mot brottsligheten. Polisstationen beräknas vara färdig i slutet av 2025. 

Tid för tal, spadtag och möjlighet till enskilda intervjuer: kl. 14.00–15.00.

För frågor och intervjuförfrågningar, kontakta pressekreterare. 

Presskontakt

Caroline Opsahl
Pressekreterare hos justitieminister Gunnar Strömmer
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-141 15 42
e-post till Caroline Opsahl
Laddar...