Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Kustbevakningen överlåter vattenskotrar till Ukraina

Publicerad

Regeringen har beslutat att ge Kustbevakningen i uppdrag att överlåta vattenskotrar till Ukraina. Vattenskotrar är något som är efterfrågat av Ukraina och enligt Kustbevakningen kan vattenskotrarna skänkas till Ukraina omgående.

Den 21 december meddelade Kustbevakningen att vattenskotrar som använts till sjöövervakning kan skänkas till Ukraina. Kustbevakningen meddelade detta genom en delredovisning av regeringsuppdraget att analysera förutsättningar för att skänka fartyg och annan materiel till Ukraina.

Totalt består gåvan av nio vattenskotrar som kan överlåtas omgående efter att de har avidentifierats och myndighetsspecifik utrustning har demonterats.

Presskontakt

Cornelia Norman
Politiskt sakkunnig hos minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-804 34 48
e-post till Cornelia Norman
Laddar...