Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari bjuder in till en pressbriefing inför COP28 i Dubai tillsammans med Sveriges chefsförhandlare Mattias Frumerie

Publicerad

Den 22 november kl. 14.00 välkomnas media till en pressbriefing inför FN:s internationella klimatmöte COP28 i Dubai. Medverkar gör klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari samt Sveriges klimatambassadör och chefsförhandlare Mattias Frumerie. Syftet är att informera om Sveriges arbete inför och under COP28 samt vad regeringen har för förhoppningar på resultatet av förhandlingarna, för de journalister som planerar att bevaka mötet.

Tid:
Plats: På plats och digitalt via Zoom. Föranmälda journalister kan delta på plats i Regeringens pressrum Rosenbad, Drottninggatan 1, eller digitalt via Zoom. Observera att träffen inte kommer webb-sändas och att digital medverkan görs endast via Zoom.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan senast onsdagen den 22 november kl. 12.00 via e-post till Jonatan Klefbom, se presskontakt nedan. Ange namn, redaktion, om du vill delta på plats eller digitalt samt om du är reporter eller fotograf. Skicka också med kopia på presslegitimation. Inpassering från kl. 13.30. Deltagande sker i mån av plats. Under pressträffen kommer de journalister som är på plats att vara de som först ställer frågor och genomför enskilda intervjuer. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via mejl.

Presskontakt

Jonatan Klefbom
Presskommunikatör
Mobil 076-110 62 90
e-post till Jonatan Klefbom
Niki Westerberg
Pressekreterare hos klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 070-250 59 40
e-post till Niki Westerberg