Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsministern gör välfärdsbesök runt om i Sverige

Publicerad

Under hösten kommer statsminister Ulf Kristersson besöka verksamheter inom skola, vård och omsorg. Statsministern kommer träffa medarbetare inom välfärden, men också bland annat elever på våra skolor och äldre inom äldreomsorgen.

 • Statsministern och skolministern på besök i Edboskolan i Huddinge.

  Statsministern och skolministern på besök i Edboskolan Huddinge.

  Foto: Armin Dröge/Regeringskansliet

 • Statsministern och skolminister Lotta Edholm träffar elever på Edboskolan i Huddinge.

  – I det Sverige som jag vill bygga, ska fler barn göra klassresan till KTH och färre barn göra kåkresan till Kumla. Men då måste man börja tidigare, skolan har en helt central roll i den resan, säger statsminister Ulf Kristersson.

  Foto: Armin Dröge/Regeringskansliet

 • Statsminister Ulf Kristersson och skolminister Lotta Edholm inledde sin välfärdsturné med att besöka Edboskolan.

  Statsminister Ulf Kristersson och skolminister Lotta Edholm inledde sina välfärdsbesök med att besöka Edboskolan.

  Foto: Armin Dröge/Regeringskansliet

Inflationen slår hårt mot välfärden. I budgeten för 2024 presenterade regeringen därför stora satsningar, 16 miljarder kronor, på välfärden. Dessutom pågår ett omfattande arbete på ansvariga departement och på Statsrådsberedningen för reformer för skola, vård och omsorg.

Statsministern inleder med ett skolbesök i Huddinge tillsammans med skolminister Lotta Edholm fredagen den 22 september. 

– I det Sverige som jag vill bygga, ska fler barn göra klassresan till KTH och färre barn göra kåkresan till Kumla. Men då måste man börja tidigare, skolan har en helt central roll i den resan. I det Sverige som vi bygger så ska äldre har tillgång till bästa möjliga vård och omsorg. Köerna till sjukvården ska kortas, samtidigt som svensk sjukvård fortsatt ska ligga i framkant. Välfärden står inför sina tuffaste år på många år, men regeringen kommer aldrig lämna skolan, vården och omsorgen åt sitt öde, säger statsminister Ulf Kristersson.

Presskontakt

Hanna Strömberg
Pressekreterare hos statsminister Ulf Kristersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-128 61 69
e-post till Hanna Strömberg