Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Fördjupade handelsrelationer i fokus när bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell besöker Egypten

Publicerad

Den 4–5 september besöker Johan Forssell Kairo för möten med egyptiska regeringen och svenska samt egyptiska företag. Egypten är Sveriges andra största exportmarknad på den afrikanska kontinenten och resan syftar till att främja handeln ytterligare mellan länderna.

– Sveriges och Egyptens handelsrelationer går långt tillbaka och de senaste åren har svensk export ökat till landet. Jag ser fram emot att fortsätta diskussionerna med mina ministerkollegor, möta svenska företag på plats och följa upp bland annat det affärsforum vi lanserade i mars, säger Johan Forssell. 

Under besöket deltar ministern vid signeringen av ett samförståndsavtal mellan Volvo Bussar och den lokala producenten MCV om produktion av svenska elbussar i Egypten. Forssell kommer även träffa ministern för industri och handel, Ahmed Samir Saleh, minister för elektricitet och förnybar energi, Dr. Mohamed Shaker samt svenska företagsrepresentanter med närvaro i landet.

Faktaruta

Egypten utgör Sveriges andra största exportmarknad på den afrikanska kontinenten och den näst största i Mellanöstern. Det finns potential för fördjupat samarbete och handelsutbyte inom sektorer som energi, transport, hälsa, innovation och start-ups.

Presskontakt

Karl Opdal
Pressekreterare hos bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-128 48 03
e-post till Karl Opdal