Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsminister Ulf Kristersson deltar på EU-toppmöte i Bryssel 29 – 30 juni

Publicerad

Statsminister Ulf Kristersson är på plats i Bryssel för att under två dagar träffa EU:s stats- och regeringschefer vid ett möte i Europeiska rådet.

På dagordningen för EU-toppmötet står diskussioner kring EU:s stöd till Ukraina, försvar och säkerhet, Kina, migration och konkurrenskraft. Statsminister Ulf Kristersson kommer i samband med toppmötet även att summera det svenska ordförandeskapet i Europeiska unionens råd.

Under fredagen hålls en presskonferens tillsammans med Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och Europeiska rådets ordförande Charles Michel.

Presskontakt

Hanna Strömberg
Pressekreterare hos statsminister Ulf Kristersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-128 61 69
e-post till Hanna Strömberg

Europeiska rådet

Europeiska rådet utgör den högsta nivån för medlemsländernas politiska samarbete och är den EU-institution som fastställer EU:s allmänna politiska riktning och prioriteringar. Rådet håller fyra ordinarie toppmöten per år och består av de 27 medlemsländernas stats- och regeringschefer samt Europeiska rådets ordförande och Europeiska kommissionens ordförande.