Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Pressträff om skärpta straff mot det grova våldet

Publicerad

I dag, torsdagen den 27 april klockan 11.15, håller justitieminister Gunnar Strömmer en pressträff tillsammans med Richard Jomshof (SD), ordförande i riksdagens justitieutskott, samt rättspolitiska talespersonerna Torsten Elofsson (KD) och Juno Blom (L). På pressträffen presenteras straffskärpningar för brott som möjliggör skjutningar och sprängningar.

Tid:
Plats: På plats eller digitalt. Föranmälda journalister kan delta på plats i Bella, ingång Rödbodgatan 6, Stockholm, eller digitalt via Zoom.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan senast torsdagen den 27 april klockan 09.30 via e-post till presskommunikatören på Justitiedepartementet, se presskontakt nedan. Ange namn, redaktion, om du vill delta på plats eller digitalt och i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). Skicka också med presslegitimation. Inpassering från kl. 10.45. Deltagande sker i mån av plats. Under pressträffen kommer de som är på plats i Bella vara de som först ställer frågor och genomför enskilda intervjuer. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via e-post.

Arkiverade filmer finns hos Riksarkivet

Här fanns tidigare en eller flera filmer publicerade. Filmer sparas vanligtvis i sex månader på regeringen.se. Därefter arkiveras de hos Riksarkivet. Om du vill se filmen vänligen vänd dig till Riksarkivet. Filmer finns också tillgängliga på Regeringskansliets Youtubekanal.

Presskontakt

Alexandra Cederquist
Presskommunikatör, Justitiedepartementet
Telefon (växel) 08-405 10 00
Erica Wide
Pressekreterare hos justitieminister Gunnar Strömmer
Mobil 076-149 67 87
e-post till Erica Wide
Oskar Cavalli-Björkman
Presskontakt för Sverigedemokraterna
Mobil 072-208 43 33
e-post till Oskar Cavalli-Björkman
Matilda Nyamai
Pressansvarig hos Kristdemokraterna
Mobil 076-297 99 87
e-post till Matilda Nyamai
Johannes Ängesved
Kommunikatör för Liberalerna
Mobil 076-3281437