Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Tobias Billström deltar i utrikespolitiska konferensen Raisina Dialogue

Publicerad

Den 2–4 mars befinner sig utrikesminister Tobias Billström i Indien för att delta vid Raisina Dialogue som är en av Asiens största utrikes- och säkerhetspolitiska konferenser. Utrikesministern kommer bland annat att ingå i samtal som berör det europeiska och globala säkerhetspolitiska läget.

– Den goda relationen med Indien är något vi i regeringen värderar högt och därför ser jag mycket fram emot att få delta i årets Raisina Dialogue och ytterligare utveckla samarbetet länderna emellan. Detta är även ytterligare ett tillfälle för världssamfundet att visa enighet i motståndet mot Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina, säger utrikesminister Tobias Billström.

Raisina Dialogue samlar årligen ett stort antal politiker, experter och företrädare för internationella organisationer för att behandla ett antal av de mest svårlösta konflikter som det globala samfundet står inför. Vid årets konferens kommer deltagarna bland annat att diskutera konsekvenserna av Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina, klimatförändringarna och det ekonomiska världsläget.

Presskontakt

Anna Erhardt
Pressekreterare hos utrikesminister Tobias Billström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-130 85 34
e-post till Anna Erhardt