Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Tobias Billström till Berlin den 10 november

Publicerad

Utrikesminister Tobias Billström besöker Berlin torsdagen den 10 november för möte med Tysklands utrikesminister Annalena Baerbock.

– Jag ser fram emot att besöka min tyska kollega, säger Tobias Billström. Tyskland är en viktig partner och samtalet idag blir ett bra tillfälle att bekräfta vår mycket goda relation och diskutera centrala utrikes- och säkerhetspolitiska frågor för Europa.

På dagordningen står bland annat Sveriges EU-ordförandeskap första halvåret 2023, Rysslands anfallskrig mot Ukraina, Nato samt säkerhetsläget i Europa. Under besöket träffat utrikesministern även ordförandena för försvars- respektive EU-utskotten i tyska parlamentet. 

Presskontakt

Anna Erhardt
Pressekreterare hos utrikesminister Tobias Billström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-130 85 34
e-post till Anna Erhardt
Laddar...