Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Överlämning av betänkandet Granskning av arbetet med att försöka uppnå frigivning av Dawit Isaak och Gui Minhai

Publicerad

Fredag den 28 oktober överlämnar Granskningskommissionen avseende två konsulära ärenden (UD 2021:01) sitt betänkande Granskning av arbetet med att försöka uppnå frigivning av Dawit Isaak och Gui Minhai (SOU 2022:55) till regeringen. Betänkandet tas emot av utrikesminister Tobias Billström. I samband med överlämningen hålls en pressträff med kommissionens ordförande Helena Jäderblom. Utrikesminister Tobias Billström kommer att finnas tillgänglig för kommentarer i anslutning till pressträffen.

Tid:
Plats: Föranmälda journalister kan delta på plats i Lilla pressrummet, kvarteret Loen, ingång Jakobsgatan 24. Inpassering från kl. 09.30.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan senast 28 oktober kl. 08.00 via e-post till Sofie Westling, se presskontakt nedan. Ange namn, redaktion och i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). Skicka också med presslegitimation. Deltagande sker i mån av plats.

Arkiverade filmer finns hos Riksarkivet

Här fanns tidigare en eller flera filmer publicerade. Filmer sparas vanligtvis i sex månader på regeringen.se. Därefter arkiveras de hos Riksarkivet. Om du vill se filmen vänligen vänd dig till Riksarkivet. Filmer finns också tillgängliga på Regeringskansliets Youtubekanal.

Presskontakt

Sofie Westling
Presskommunikatör, Utrikesdepartementet
e-post till Sofie Westling
Anna Erhardt
Pressekreterare hos utrikesminister Tobias Billström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-130 85 34
e-post till Anna Erhardt
Laddar...