Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Överlämning av betänkandet Granskning av arbetet med att försöka uppnå frigivning av Dawit Isaak och Gui Minhai

Publicerad

Fredag den 28 oktober överlämnar Granskningskommissionen avseende två konsulära ärenden (UD 2021:01) sitt betänkande Granskning av arbetet med att försöka uppnå frigivning av Dawit Isaak och Gui Minhai (SOU 2022:55) till regeringen. Betänkandet tas emot av utrikesminister Tobias Billström. I samband med överlämningen hålls en pressträff med kommissionens ordförande Helena Jäderblom. Utrikesminister Tobias Billström kommer att finnas tillgänglig för kommentarer i anslutning till pressträffen.

Tid:
Plats: Föranmälda journalister kan delta på plats i Lilla pressrummet, kvarteret Loen, ingång Jakobsgatan 24. Inpassering från kl. 09.30.

Obligatorisk föranmälan senast 28 oktober kl. 08.00 via e-post till Sofie Westling, se presskontakt nedan. Ange namn, redaktion och i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). Skicka också med presslegitimation. Deltagande sker i mån av plats.

Presskontakt

Sofie Westling
Presskommunikatör, Utrikesdepartementet
Telefon (växel) 08-405 10 00
e-post till Sofie Westling
Anna Erhardt
Pressekreterare hos utrikesminister Tobias Billström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-130 85 34
e-post till Anna Erhardt

Webb-tv

Du kan följa sändningen direkt eller se den i efterhand på regeringen.se eller på Regeringskansliets Youtubekanal.