Hoppa till huvudinnehåll
Artikel från Statsrådsberedningen

Partnerskap signerat när statsministern tog emot Colombias president i Stockholm

Publicerad

Statsminister Ulf Kristersson och Colombias president Gustavo Petro har signerat ett bilateralt partnerskapsavtal mellan Sverige och Colombia. Signeringen skedde i anslutning till den colombianska presidentens besök i Sverige. Sverige och Colombia firar i år 150 års-jubileum av bilaterala relationer mellan länderna.

 • Statsminister Ulf Kristersson och Colombias president Gustavo Petro ombord på den colombianska flottans flaggskepp ARC Gloria.

  Statsminister Ulf Kristersson och Colombias president Gustavo Petro ombord på den colombianska flottans flaggskepp ARC Gloria.

  Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

 • Statsminister Ulf Kristersson och Colombias president Gustavo Petro i samband med signeringen av det bilaterala partnerskapsavtalet mellan Sverige och Colombia.

  Statsminister Ulf Kristersson och Colombias president Gustavo Petro i samband med signeringen av det bilaterala partnerskapsavtalet mellan Sverige och Colombia.

  Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Partnerskapsavtalet syftar till att stärka ländernas samarbete inom huvudsakligen fyra områden:

 • Politisk dialog och multilateralt samarbete.
 • Handel och utvecklingssamarbete.
 • Klimat, miljö, grön och digital omställning.
 • Fred och säkerhet.

Statsministern och presidenten hade även ett bilateralt möte under torsdagen för att bland annat diskutera fredsprocessen i Colombia, regionala frågor och stödet till Ukraina.

Mötet hölls ombord på den colombianska flottans flaggskepp ARC Gloria, som lagt till vid Skeppsbron under presidentens besök i Sverige.

Laddar...