Hoppa till huvudinnehåll
Artikel från Utrikesdepartementet

Utrikesministern bjöd in ambassadörer från Latinamerika och Karibien för att stärka relationerna till regionen

Publicerad

Onsdagen den 15 november bjöd utrikesminister Tobias Billström in ambassadörer från Grulac-länderna (Group of Latin America and the Caribbean) till Utrikesdepartementet.

Utrikesminister Tobias Billström står med 14 ambassadörer uppställd i en fin sal på utrikesdepartementet.
Under mötet redogjorde utrikesministern för Sveriges ståndpunkter i internationella frågor för ambassadörerna. Ambassadörerna fick även möjlighet att samtala och ställa frågor till utrikesministern. Svante Rinalder/Regeringskansliet

Syftet med mötet var att stärka Sveriges relationer till länderna i Latinamerika och Karibien. Under mötet redogjorde utrikesministern för Sveriges ståndpunkter i internationella och regionala frågor och uttryckte en önskan om att fortsätta driva ett jämlikt partnerskap med Grulac-länderna.

– Jag är mycket nöjd med mötet, som möjliggjorde öppen och konstruktiv dialog oss emellan. Grulac-ambassadörerna är väsentliga för att redogöra för Sveriges positioner i världen till deras respektive huvudstäder. Jag hoppas att dagens möte stärker de band vi har med länderna, säger utrikesminister Tobias Billström.

Under mötet deltog ambassadörerna från 14 av länderna i Group of Latin America and the Caribbean (Grulac).

Laddar...