Hoppa till huvudinnehåll

Nu blir det lättare att veta var köttbiten kommer ifrån

Publicerad

Från och med 1 mars behöver restauranger kunna informera sina gäster om var köttet som serveras kommer ifrån.

– Många vill göra medvetna val även när de går på restaurang och nu underlättar vi för det. Min förhoppning är att detta kan gynna svensk produktion av kött, säger landsbygdsminister Peter Kullgren.

På uppdrag av regeringen har Livsmedelsverket tagit fram föreskrifter om att restauranger och storhushåll ska informera konsumenter om vilket ursprungsland köttet som serveras kommer ifrån. Föreskrifterna omfattar kött från nöt, gris, får, get och fjäderfä. Informationen kan ges skriftligt eller muntligt på begäran.

Presskontakt

Mattias Svensson
Pressekreterare hos landsbygdsminister Peter Kullgren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-110 51 67
e-post till Mattias Svensson
Sabina Jansson Bernhardsson
Pressekreterare hos landsbygdsminister Peter Kullgren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-029 10 12
e-post till Sabina Jansson Bernhardsson
Laddar...