Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsminister Ulf Kristersson tar emot Finlands president Alexander Stubb

Publicerad

Tisdag den 23 april tar statsminister Ulf Kristersson emot Finlands president Alexander Stubb för överläggningar i Rosenbad. I anslutning till mötet anordnas ett fototillfälle och en pressträff. Mötet sker inom ramen för presidentens två dagar långa statsbesök i Sverige, som äger rum på inbjudan av H.M. Konungen.

Statsministern och presidenten kommer bland annat diskutera säkerhets- och försvarspolitiska frågor som stödet till Ukraina och förberedelser inför Natos toppmöte i Washington.

Senare under dagen deltar H.M. Konungen, presidenten och statsministern i ett näringslivsseminarium på temat innovation och stärkt konkurrenskraft. Representanter från ett 60-tal företag deltar på seminariet, som arrangeras av Business Sweden.

Statsbesöket, som äger rum i Stockholm och Göteborg, är Alexander Stubbs första som president. Traditionen att en nyvald finländsk president genomför sitt första statsbesök till Sverige är ett uttryck för ländernas särskilda relation.

Praktisk information för media om fototillfälle och pressträff i Rosenbad

Vid ankomsten till Rosenbad kl. 14.20 anordnas ett fototillfälle. Efter mötet håller statsministern och presidenten en gemensam pressträff. Pressträffen börjar kl. 15.25 och hålls på svenska.

Obligatorisk föranmälan senast 23 april kl. 10.00 via e-post till Jonathan Svensson, se presskontakt. Ange namn, redaktion och i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). Skicka också med presslegitimation. Deltagande sker i mån av plats.

Observera att media som redan har anmält sig för pressträffen via Utrikesdepartementets ackreditering till statsbesöket inte behöver föranmäla sig igen.

Inpassering till fototillfälle via Drottninggatan 1 kl. 13.20-13.40.

Inpassering till pressträff via Drottninggatan 1 kl. 14.50-15.20.

Presskontakt

Jonathan Svensson
Presskommunikatör
Telefon (växel) 08-405 10 00
e-post till Jonathan Svensson
Tom Samuelsson
Pressekreterare hos statsminister Ulf Kristersson
Mobil 076-131 82 01
e-post till Tom Samuelsson

Regeringens deltagande i statsbesöket

Samtliga statsråd i regeringen deltar i en välkomstceremoni på Kungliga slottet på tisdag förmiddag. Följande statsråd deltar även vid andra programpunkter under besöket: Statsminister Ulf Kristersson, vice statsminister och energi- och näringsminister Ebba Busch, utrikesminister Tobias Billström, försvarsminister Pål Jonson, bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell, minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin samt infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Webb-tv

Du kan följa sändningen direkt eller se den i efterhand på regeringen.se eller på Regeringskansliets Youtubekanal.

Laddar...