Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Försvarsminister Pål Jonson deltar i EU:s försvarsministermöte

Publicerad

Tisdag den 15 november deltar försvarsminister Pål Jonson i EU:s försvarsministermöte som äger rum i Bryssel.

Under mötet väntas EU:s höga representant Josep Borrell informera om aktuella frågor på det säkerhets- och försvarspolitiska området. Försvarsministrarna förväntas diskutera stöd till Ukraina, militär förmågeutveckling i Europa och förhållandet mellan de olika försvarsinitiativen i EU.

Efter mötet förväntas försvarsministrarna genomföra en informell lunchdiskussion om Rysslands aggression mot Ukraina. Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg deltar, liksom Ukrainas försvarsminister Oleksii Reznikov som deltar via videolänk.

Presskontakt

Johan Hjelmstrand
Pressekreterare hos försvarsminister Pål Jonson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-126 69 22
e-post till Johan Hjelmstrand