Hoppa till huvudinnehåll
Artikel

18-månadersprogrammet tar Sverige ett steg närmare ordförandeskapet i EU

Publicerad

Tillsammans med Frankrike, som första halvåret 2022 är ordförande i EU:s ministerråd, ingår Tjeckien och Sverige i den trio som håller i rådets ordförandeklubba de kommande 18 månaderna. De har tillsammans tagit fram ett program som pekar ut ett gemensamt fokus de tre ordförandeskapen.

EU-ambassadör Lars Danielsson som företräder Sverige i en rad förhandlingar om hur EU:s gemensamma politik ska se ut, berättar i en video om inriktningen på programmet som den trio av ordförandeskap där Sverige ingår, har ställt sig bakom. 

Programmet är en viktig hjälp att hålla ihop det politiska arbetet och tar Sverige ett steg närmare det tredje svenska ordörandeskapet i EU
1 januari-30 juni 2023. 

Producerat av EU-representationen

Laddar...