Hoppa till huvudinnehåll

Acko Ankarberg Johansson

Sjukvårdsminister

Socialdepartementet

"Sverige ska erbjuda en god vård i tid och en jämlik vård i hela landet. Vägen dit är en utbyggd primärvård, fler vårdplatser och kortare köer till specialistvården. Vi vill också införa en nationell vårdförmedling för att öka tillgången till vård och utreda möjligheterna för hur vi helt eller delvis inför ett statligt huvudmannaskap för sjukvården för att säkra tillgång och kvalitet."

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Acko Ankarberg Johansson

  • Intensivvård och förlossning i Visby

    Sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson besöker ett patientrum på Visby lasarett. I förgrunden står person i sjukhuskläder med ryggen vänd mot kameran och förklarar något för sjukvårdsministern som lyssnar.
    Sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson besöker Visby lasarett. Foto: Matilda Anttonen/Regeringskansliet

    Som en del av sin regionturné besökte sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson Region Gotland och Visby den 29 maj. Besöket fokuserade på Visby lasarett med studiebesök på akuten, intensivvårdsavdelningen och förlossningen.

  • Regeringen presenterar utredning för en ny och stärkt vårdgaranti

    Regeringen avser i dag fatta beslut om att ge en särskild utredare i uppdrag att analysera och föreslå en ny och stärkt vårdgaranti med väsentligt kortare tidsgränser än i dag. Syftet är att hälso- och sjukvården på ett bättre sätt ska leva upp till kraven på en tillgänglig och jämlik vård.

Foto på Acko Ankarberg Johansson och Sophie Løhde
Sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson och Danmarks inrikes- och hälsominister Sophie Løhde vid frukostmötet där ministrar och representanter för flera länder diskuterade konkurrenskraft i Europa och översynen av EU:s läkemedelslagstiftning. Foto: Martin Premmert/Regeringskansliet

Sverige och Danmark samlade EU:s hälsoministrar för ett möte om läkemedelslagstiftningen

Sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson och Danmarks inrikes- och hälsominister Sophie Løhde bjöd in till frukostmöte i Bryssel, i samband med det informella EPSCO-mötet den 24 april, för att diskutera läkemedel med fokus på konkurrenskraft i Europa och översynen av EU:s läkemedelslagstiftning.

Den 11 april presenterade regeringen under en presskonferens ett paket med åtgärder som ska stärka det civila försvaret och cybersäkerheten.  Ministrar som deltog var Carl-Oskar Bohlin och Acko Ankarberg Johansson.
Satsningarna på totalt 385 miljoner kronor i vårändringsbudgeten 2024 är en del av regeringens arbete för att öka takten i att utveckla det civila försvaret. Foto: Niklas Forsström/Regeringskansliet

385 miljoner kronor till satsningar på civilt försvar och cybersäkerhet

Den 11 april presenterade regeringen ett paket med åtgärder som ska stärka det civila försvaret och cybersäkerheten. Satsningarna på totalt 385 miljoner kronor i vårändringsbudgeten 2024 är en del av regeringens arbete för att öka takten i att utveckla det civila försvaret.

Deputy Secretary for Health and Human Services, Andrea Palm, and Minister for Health Care, Acko Ankarberg Johansson, signing the agreement.
Deputy Secretary for Health and Human Services, Andrea Palm, and Minister for Health Care, Acko Ankarberg Johansson, signing the agreement. Joel Apelthun/Government Offices of Sweden

Avtal med USA främjar cancerforskningen

Sverige och USA har ingått ett bilateralt samarbetsavtal om cancerforskning och cancervård. Avtalet bygger vidare på det samarbetsavtal som slöts mellan länderna 2016, och syftar till att nå snabbare forskningsresultat genom ökat utbyte.

Foto: Boris Vasic/Regeringskansliet

Nationell förlossningsplan en viktig satsning på kvinnors hälsa

En nationell plan för förlossningsvården är en viktig del av regeringens ambition att skapa en mer jämlik, nära och patientsäker vård i hela landet. Planen kommer att skapa en tydlig inriktning för utvecklingen av förlossningsvården i hela landet och täcka hela vårdkedjan.

Innehåll från Acko Ankarberg Johansson

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 221 träffar.

Laddar...