Resklar - UD:s reseinformation direkt i fickan

Uppdaterad

UD Resklar-appen använder platstjänster och pushnotiser som gör det enklare för dig att hålla koll under din resa. I appen kan du enkelt ta del av reseinformation, hitta kontaktuppgifter till våra ambassader och få råd och rekommendationer i de fall du skulle hamna i en nödsituation utomlands.

Som resenär har du ett eget ansvar för att hålla dig uppdaterad om vad som gäller för just ditt resmål. Som myndighet har vi på UD ett ansvar att erbjuda information och vägledning. Vi har därför tagit fram denna app som gör det enklare för dig att uppfylla ditt ansvar: att hålla koll.  

Vår app samlar våra ambassaders reseinformation på ett ställe. Den använder platstjänster och pushnotiser för att snabbt kunna skicka ut den senaste informationen du behöver för ditt resmål. Vi sparar förstås ingen data om dig eller din resa. UD kan inte se var du befinner dig, men det kommer bli enklare för dig att se var vi befinner oss. Du kan självklart också anmäla din utlandsvistelse till närmaste ambassad direkt i appen.

Ladda ner nya UD Resklar där du hämtar dina appar eller genom länkarna ovan. 

Foto: Hedda Eriksson/Regeringskansliet

Följ UD Resklar på Facebook och Twitter

Resklar - UD:s reseinformation broschyr

Resklar - UD:s reseinformation finns även att ladda ner som broschyr att skriva ut och ha med sig som pappersex i fickan.

Tillgänglighetsredogörelse för UD Resklar