Innehåll om Kongo, demokratiska republiken
Totalt 45 träffar.
-
Arbete med ny strategi för utvecklingssamarbetet med Demokratiska republiken Kongo inleds
Regeringen har idag gett Sida och Folke Bernadotteakademin i uppdrag att ta fram underlag för en ny strategi för Sveriges utvecklingssamarbete med Demokratiska republiken Kongo. Strategin ska gälla för 2021–2025.
-
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Demokratiska republiken Kongo
Här följer en sammanfattning av rapporten om demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatens principer i Demokratiska republiken Kongo samt en länk till rapporten i sin helhet.
· Rapport från Utrikesdepartementet
-
Agenda 2030 och Sahel på möte om EU:s utvecklingspolitik
Klimatfrågorna inom Agenda 2030 och Sahelregionen i Afrika var några av frågorna som diskuterades när EU-ländernas ministrar för utvecklingsfrågor träffades i Bryssel 16 maj. Även Ebola-utbrottet i Demokratiska republiken Kongo lyftes på begäran av Sverige.
· Artikel från Utrikesdepartementet
-
Sverige bidrar med 40 miljoner kronor till WHO:s arbete mot ebola i DR Kongo
Fler än 1 100 människor har nu dött i det näst största ebolautbrottet i modern tid i östra DR Kongo och minst 1 632 personer har smittats. Antalet nya smittade har ökat påtagligt de senaste veckorna. Särskilt allvarligt är det att de nya fallen inte är kända kontakter utan har okänt ursprung.
-
Peter Eriksson till Bryssel för biståndsministermöte
Peter Eriksson, minister för internationellt utvecklingssamarbete, deltar i EU:s biståndsministermöte den 16 maj i Bryssel. Under mötet kommer Peter Eriksson att driva frågan om hur EU kan ligga i framkant i det fortsatta arbetet med Agenda 2030 och klimatförändringarna.
-
Ny ambassadör i Demokratiska Republiken Kongo
Regeringen har utsett Henric Råsbrant till ambassadör i Kinshasa.
-
Peter Eriksson deltar i WHO:s konferens i Stockholm
Den 9-10 april står Sverige värd för WHO Partners Forum, där hela ledningen för organet finns på plats i Stockholm.
-
Desinformation på utrikesministermöte i Bryssel
Desinformation var huvudpunkten när EU:s utrikesministrar träffades 21 januari. De tog även upp EU:s relationer med Arabförbundet och Asean inför kommande ministermöten.
· Artikel från Utrikesdepartementet
-
EU-ländernas utrikesministrar ska diskutera desinformation
När EU-ländernas utrikesministrar träffas 21 januari står påverkan via desinformation på dagordningen. De ska även diskutera EU:s relationer med Arabförbundet och Asean.
· Artikel från Utrikesdepartementet
-
10 punkter om Sveriges medlemskap i FN:s säkerhetsråd 2017-18
Sverige har som principfast medlem i FN:s säkerhetsråd tagit avstamp i ”bottenplattan”: folkrätt, mänskliga rättigheter, jämställdhet och ett humanitärt perspektiv. Den svenska arbetsmetoden har varit inlyssnande, kreativ och aktiv diplomati med ambitionen att nå resultat.
· Artikel från Utrikesdepartementet
-
Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 33
Veckan som gått i säkerhetsrådet: möte om Libanon/UNIFIL samt pressuttalanden om DR Kongo och Afghanistan.
· Artikel från Utrikesdepartementet
-
Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 32
Veckan som gått i säkerhetsrådet: Irak, Georgien, Västsahara, Burundi, Sydsudan och Jemen. Slutsatser om barn och väpnad konflikt i DR Kongo. Rådsprodukter om två av FN:s regionala kontor i Afrika. Pressuttalande om attack mot UNIFIL.
· Artikel från Utrikesdepartementet
-
Ett intensivt, resultatdrivet och inkluderande ordförandeskap till ända
Som ordförande i FN:s säkerhetsråd har Sverige tagit ansvar för rådets mycket omfattande agenda och lett det intensiva dagliga arbetet. Att bidra till säkerhetsrådets grundläggande funktion – att upprätthålla internationell fred och säkerhet – är en uppgift Sverige tagit sig an med fokus på resultat, dialog och ett inkluderande ledarskap.
· Artikel från Utrikesdepartementet
-
Ett enträget arbete för fred och säkerhet, en röst åt de som drabbas av krig och konflikt
10 punkter om Sveriges ordförandeskap i FN:s säkerhetsråd juli 2018.
· Artikel från Utrikesdepartementet
-
Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 30
Veckan i säkerhetsrådet: Afghanistan, Libanon, Etiopien/Eritrea, Myanmar, MEPP, Syrien i det politiska respektive humanitära spåret, Cypern, DRK, Sydsudan, Colombia.
· Artikel från Utrikesdepartementet
-
Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 29
Veckan som gått i säkerhetsrådet: Afrika i fokus denna vecka med möten som rört Libyen, Sahel och Västafrika, samarbetet mellan Afrikanska Unionen och FN samt mellan FN:s säkerhetsråd och AU:s fred och säkerhetsråd (AUPSC). Därtill diskuterades Cypern.
· Artikel från Utrikesdepartementet
-
Utrikesministrarna om Iran och valet i Kongo
När EU-ländernas utrikesministrar träffades 28 maj hade de flera frågor att behandla, till exempel Venezuela efter valet, situationen i Kongo inför valet i december samt EU:s relationer till Iran samt Gaza.
· Artikel från Utrikesdepartementet
-
Iran och Venezuela på utrikesministermöte
Iran, Demokratiska republiken Kongo och situationen i Venezuela är några av de ämnen som EU-ländernas utrikesministrar kommer att diskutera när de möts 28 maj. Den ständiga höga representanten för EU, Federica Mogherini, inleder som vanligt mötet med att ta upp aktuella frågor på utrikesområdet.
· Artikel
-
Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 12
Denna vecka i rådet: Den humanitära situationen i DR Kongo, Syrien, Libanon, Libyen, MINURSO/Västsahara, Tchadsjöregionen, briefing om kopplingen mellan konflikt och hunger, förlängt mandat för expertpanelen för den s.k. 1718-kommittén (Nordkorea), ordförandeuttalande om den s.k. residualmekanismen, pressuttalanden om Demokratiska republiken Kongo (DRK) samt terroristattack i Afghanistan.
· Artikel från Utrikesdepartementet