Anna Hallberg

Anna Hallberg, utrikeshandels­minister och ­minister med ansvar för nordiska frågor

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

Utrikesdepartementet

"När exporten ökar och jobben blir fler kan hela Sverige växa och utvecklas. Därför står vi upp för frihandeln och möjliggör för fler svenska företag att ta sig ut i världen. Genom utrikeshandeln kan vi främja hållbara lösningar och svenska värderingar."

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Anna Hallberg

 • Anna Hallberg presenterade budgeten för 2022 i Eskilstuna

  Utrikeshandelsminister Anna Hallberg tillsammans med Södermanlands regionråd Monica Johansson och Eskilstunas kommunalråd Jimmy Jansson
  Utrikeshandelsminister Anna Hallberg tillsammans med Södermanlands regionråd Monica Johansson och Eskilstunas kommunalråd Jimmy Jansson Regeringskansliet

  Den 20 september överlämnade regeringen budgetpropositionen för 2022 till riksdagen. Regeringen föreslår åtgärder för att klimatomställningen ska gå snabbare, fler ska komma i arbete, välfärden ska stärkas och för att Sverige ska vara ett tryggt land för alla. Sammantaget handlar det om reformer för ca 74 miljarder kronor. Utrikeshandelsminister Anna Hallberg presenterade på Stadshuset i Eskilstuna.

 • Anna Hallberg presenterade nya priser för att lyfta svenska exportframgångar

  Utrikeshandelsminister Anna Hallberg under en pressfika med regeringen
  De två nya exportpriserna presenterades av Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg under regeringens pressfika 29 juli. Ninni Andersson/Regeringskansliet

  Som ett led i arbetet för att öka exporten från landets regioner har regeringen instiftat två priser - Årets exportsuccé och Årets exportregion. Priserna presenterades vid regeringens sommarfika den 29 juli av utrikeshandelsminister Anna Hallberg. Syftet med priserna är att inspirera och motivera fler företag och regioner att följa efter.

  - På detta sätt bidrar vi till ökad hållbar tillväxt och att skapa jobb i hela landet, sa utrikeshandelsminister Anna Hallberg. Priset kommer att delas ut årligen med start i hösten 2021.

Innehåll från Anna Hallberg

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 138 träffar.