Anna Hallberg

Anna Hallberg, utrikeshandels­minister och ­minister med ansvar för nordiska frågor

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

Utrikesdepartementet

"När exporten ökar och jobben blir fler kan hela Sverige växa och utvecklas. Därför står vi upp för frihandeln och möjliggör för fler svenska företag att ta sig ut i världen. Genom utrikeshandeln kan vi främja hållbara lösningar och svenska värderingar."

Aktuellt från Anna Hallberg

 • Gordon Brown gästtalare i Anna Hallbergs handelspolitiska rådsgrupp på temat hållbarhet

  Anna Hallbergs handelspolitiska rådsgrupp
  Anna Hallbergs handelspolitiska rådsgrupp Regeringskansliet

  Utrikeshandelsminister Anna Hallbergs handelspolitiska rådsgrupp samlas för andra gången. Temat denna gång är handel för hållbarhet i ett brett perspektiv, med fokus på miljö, klimat och social hållbarhet. Till mötet har Gordon Brown, FN:s särskilda sändebud för global utbildning och Storbritanniens fd premiärminister, bjudits in för att tala på temat tillväxt och hållbarhet. Även nationalekonomen Gabriel Zucman från University of California Berkeley har bjudits in.

 • Politik genom handel!

  UD-Podden
  #28 Politik genom handel Regeringskansliet

  I avsnitt 28 av UD-podden berättar utrikeshandelsminister Anna Hallberg om vilken roll handel spelar i utrikespolitiken, vad exporten har för betydelse för Sverige och om hur hon som statsråd kan påverka möjligheten för svenska företag att öka exporten. Vad händer efter Brexit och varför förespråkar regeringen frihandel?

 • Sverige bidrar till översynen av EU:s handelspolitik!

  Sveriges regering har valt att göra tematiska inspel till EU:s handelspolitiska översyn med konkreta förslag för att bemöta dagens och framtidens utmaningar för den globala handeln och som lyfter svenska intressen om bl.a. hållbarhet, digitalisering och behoven att reformer världshandelsorganisationen WTO. Sverige ser att EU har alla förutsättningar att ta en ledande roll som verkar för en ökad öppenhet, hållbar handel och ökat samarbete med våra handelspartner runtom i världen.

 • Nya satsningar inom export- och investeringsfrämjandet

  Team Sweden
  Team Sweden Regeringskansliet

  Utrikeshandelsminister Anna Hallberg har presenterat de nya satsningar regeringen gör för export- och investeringsfrämjande under 2021. Fokus är att locka utländska direktinvesteringar till Sverige. Nya initiativ lanseras även för att öka exporten i hela Sverige.

Innehåll från Anna Hallberg

Prenumerera

Totalt 105 träffar.