Anna Ekström

Utbildningsminister

Utbildningsdepartementet

"Vi har haft ett av de mest högpresterande och jämlika skolsystemen i världen. Dit ska vi igen. Då krävs ordning och studiero, kunskap och bildning. Vi ska skapa en skola där varje elevs ansträngning avgör hur långt hon kan nå i sina studier – inte vilka föräldrar hon råkar ha eller vilken skola hon valt."

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Anna Ekström

 • Barn från 12 år erbjuds vaccin

  Nya skarpa råd för ovaccinerade kommer att införas när de allmänna råden och rekommendationerna tas bort den 29 september. Det meddelades på en pressträff i dag. På pressträffen meddelades även att åldern för de som erbjuds vaccin sänks till 12 år. Planen är att vaccineringen av 12 till 15-åringarna kommer att sätta igång efter höstlovet. (En teckenspråkstolkad version av sändningen finns i pressmeddelandet.)

  – Det är för barnens hälsa vi gör detta och för att de inte ska riskera att missa mycket skolundervisning på grund av sjukdom, sade statsminister Stefan Löfven.

 • Sveriges åtaganden för hågkomst av Förintelsen

  Statsminister Stefan Löfven och utbildningsminister Anna Ekström.
  Statsminister Stefan Löfven och utbildningsminister Anna Ekström. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

  Inför Malmöforumet presenterar regeringen nu Sveriges åtaganden. I budgetpropositionen för 2022 föreslås satsningar för totalt 95 miljoner kronor, bland annat för ett nytt museum för att bevara och föra vidare minnet av Förintelsen, en utbildningssatsning för att förebygga antisemitism och andra former av rasism samt en satsning för att stärka forskningen om Förintelsen.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Budgetnyheter inom utbildning och forskning

Den 10 september presenterade utbildningsminister Anna Ekström och Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, budgetnyheter inom områdena barn- och ungdomsutbildning samt högskola och forskning vid en pressträff.

Foto: Johnér Bildbyrå

Nytt samlat förskolebidrag för mindre barngrupper och ökad kvalitet

Regeringen har beslutat om ett nytt samlat statsbidrag för kvalitetshöjande åtgärder inom förskolan. Det nya bidraget kommer i likhet med likvärdighetsbidraget att ha en socioekonomisk viktning så att mest resurser går till de förskolor som behöver det bäst.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

8 miljarder för att jobba Sverige ur krisen

Tisdag den 7 september höll arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, utbildningsminister Anna Ekström och Matilda Ernkrans minister för högre utbildning och forskning en digital pressträff för att presentera budgetnyheter. Under pressträffen deltog även IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Foto: Folio

Ämnesbetyg införs på gymnasiet för att bättre spegla elevers kunskaper

Regeringen har beslutat om en lagrådsremiss med förslag till ändringar i betygssystemet. Bland annat föreslås att ämnesbetyg ska ersätta kursbetyg i gymnasieskolan.

Innehåll från Anna Ekström

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 824 träffar.