Hans Dahlgren

Hans Dahlgren, EU-minister

EU-minister

Statsrådsberedningen

"Sverige ska ha en aktiv roll i den Europeiska unionen. I en tid då vi har många gemensamma utmaningar och när ett land till och med väljer att lämna EU, så vill vi se mer gränsöverskridande samarbete. För fler och bättre jobb, för en ambitiös klimatpolitik och för trygghet och säkerhet för alla som bor här."

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Hans Dahlgren

 • Pandemin och konferensen om Europas framtid på allmänna rådet

  EU-minister Hans Dahlgren
  EU-minister Hans Dahlgren företräder Sverige när EU:s ministerråd för allmänna frågor möts i Bryssel 21 september. EU:s pandemisamordning, relationen med Storbritannien och den så kallade framtidskonferensen är några av de frågor som står på dagordningen samt sedvanliga förberedelser av nästa EU-toppmöte. Foto: Sveriges EU-representation

  När medlemsländernas ministrar för EU-frågor möts i Bryssel den 21 september är EU:s coronasamordning på dagordningen. Det kommande EU-toppmötet den 21–22 oktober samt förbindelserna mellan EU och Storbritannien ska också diskuteras liksom konferensen om Europas framtid. EU-minister Hans Dahlgren företräder Sverige på allmänna rådet i Bryssel.

 • Minimilöner diskuterades under franskt ministerbesök

  Sveriges EU-minister Hans Dahlgren och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark tillsammans med Frankrikes arbetsmarknadsminister Élisabeth Borne och EU-minister Clément Beaune står uppställda sida vid sida.
  Sveriges EU-minister Hans Dahlgren och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark tillsammans med Frankrikes arbetsmarknadsminister Élisabeth Borne och EU-minister Clément Beaune. foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

  Under måndagen träffade EU-minister Hans Dahlgren och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark den franska arbetsmarknadsministern Élisabeth Borne och EU-ministern Clément Beaune. Syftet med mötet var att samtala om olika aktuella frågor med fokus på diskussionen i EU kring minimilöner.

 • Regeringen stödjer EU-kommissionen i mål mot Polen

  Regeringen har idag beslutat att stödja EU-kommissionen i ett mål mot Polen som den väckt vid EU-domstolen. Det handlar om brister i de polska domstolarnas oberoende, vilket är själva kärnan i en rättsstat.

Innehåll från Hans Dahlgren

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 173 träffar.