Hans Dahlgren

Hans Dahlgren, EU-minister

EU-minister

Statsrådsberedningen

"Sverige ska ha en aktiv roll i den Europeiska unionen. I en tid då vi har många gemensamma utmaningar och när ett land till och med väljer att lämna EU, så vill vi se mer gränsöverskridande samarbete. För fler och bättre jobb, för en ambitiös klimatpolitik och för trygghet och säkerhet för alla som bor här."

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Hans Dahlgren

 • Övergripande inriktning för Sveriges ordförandeskap i EU:s ministerråd 2023

  Tre personer står framför tre olika länders flaggor med var sitt dokument i händerna.
  EU-minister Hans Dahlgren tillsammans med sina franska och tjeckiska kollegor Clément Beaune och Milena Hrdinková under ett möte i Bryssel om 18-månadersprogrammet. Foto: Government of the Czech Republic

  På allmänna rådets möte den 14 december godkände EU-ministrarna den övergripande inriktningen för Frankrikes, Tjeckiens och Sveriges ordförandeskap i rådet – det så kallade 18-månadersprogrammet. Ordförandetrion tar över vid årsskiftet och Sverige kommer att leda arbetet i rådet mellan den 1 januari och 30 juni 2023.

 • Konferensen om Europas framtid och Demokratin 100 år

  EU-minister Hans Dahlgren
  EU-minister Hans Dahlgren talar vid demokratistugan i Gävle. Regeringskansliet/ Armin Dröge

  Konferensen om Europas framtid är en prioriterad fråga för EU-minister Hans Dahlgren. Konferensen sammanfaller även med det nationella firandet av att den allmänna och lika rösträtten firar 100 år. Kommittén Demokratin 100 år har tagit fram en demokratistuga som turnerar landet runt under 2021. Tanken är att medborgare ska kunna komma till stugan och föra samtal kring demokrati idag och imorgon.

Innehåll från Hans Dahlgren

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 191 träffar.