Lena Hallengren

Socialminister Lena Hallengren

Socialminister

Socialdepartementet

"Vården och omsorgen ska funka, oavsett vem du är eller var i landet du bor. Det ser jag som min viktigaste uppgift de kommande åren. Det är en fråga om trygghet, svenska folket förväntar sig vård och omsorg av den allra högsta kvaliteten. Och det ska vi leverera."

Aktuellt från Lena Hallengren

  • Nya begränsningsåtgärder med stöd av den tillfälliga pandemilagen

    Onsdagen den 17 februari kl. 08.15 höll socialminister Lena Hallengren och kultur- och idrottsminister Amanda Lind en pressträff. Under pressträffen presenterades nya initiativ med stöd av den tillfälliga pandemilagen för covid-19. Vid händelsen att smittläget kraftigt försämras ser regeringen behov av att möjliggöra nedstängning av olika verksamheter

    Teckenspråkstolkad version finns i pressmeddelandet.

  • Kraftig förstärkning av anslag till forskning inom hälsa och välfärd

    I forsknings- och innovationspropositionen görs en kraftig förstärkning av forskning om virus och pandemier, men också till en rad andra hälsoutmaningar. Hör Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, och Lena Hallengren, socialminister, berätta om propositionens inriktning på hälsa och välfärd. Fler filmer om propositionens olika samhällsutmaningar finns på temasidan.

Foto: TT/Jeppe Gustafsson

Frågor och svar om Socialdepartementets arbete med coronapandemin

Många undrar om regeringens arbete med coronapandemin. Här hittar du uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna som kommer till Socialdepartementet.

Foto: Jonas Lindkvist/DN/TT

Frågor och svar om regeringens arbete med vaccin mot covid-19

Det pågår ett intensivt arbete inför kommande vaccinering mot covid-19. Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om regeringens arbete med vaccin mot covid-19.

Foto: TT

Om hälsovård, sjukvård och äldrevård med anledning av covid-19

Coronapandemin har haft stor påverkan på hälso- och sjukvården och äldreomsorgen. Här hittar du regeringens beslut och åtgärder med anledning av coronapandemin. Använd filtret längre ned på sidan för att hitta regeringsbeslut, aktuell lagstiftning eller information om en viss åtgärd.

Rosa märke med texten corona
Regeringens arbete med anledning av nya coronaviruset. Foto: Regeringskansliet

Lättläst om coronaviruset

Här kan du läsa lättlästa nyheter om corona-viruset och sjukdomen covid-19.

Aktuellt från Lena Hallengren

Prenumerera

Totalt 819 träffar.