Lena Hallengren

Socialminister Lena Hallengren

Socialminister

Socialdepartementet

"Covid-19 har ställt Sverige och världen inför en kris som inte liknar någon annan i modern tid. Pandemin har visat vikten av ett starkt samhälle och en jämlik vård och omsorg som ges efter behov – inte efter plånbok. Nu behöver vi ta kontroll över välfärden. Svensk vård- och omsorgspersonal har burit oss alla genom krisen. Nu ska de ges goda förutsättningar att arbeta bort vårdköerna som uppstått till följd av pandemin. Äldreomsorgen och hälso- och sjukvården behöver stärkas och förbättras, och det ska vi leverera."

Aktuellt från Lena Hallengren

  • Förslag om begränsningar i vem som får driva apotek

    Treklöverutredningen föreslår i sitt delbetänkande bland annat att privata vårdgivare inte ska kunna driva apotek eller ha bestämmande inflytande över apotek. Även vårdgivare på den veterinärmedicinska sidan omfattas av förslaget. Syftet är bland annat att minska risken för överförskrivning av läkemedel.

  • Nya rekommendationer gällande vaccin till hösten

    Den 24 maj höll socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell en pressträff för att presentera den nationella strategin för vaccinationerna mot covid-19 i höst.

Socialminister Lena Hallengren, Storbritanniens hälsominister Sajid Javid  och de andra inbjudna ministrarna på frukostmötet står tillsammans.
Frukostmötet inom hälsoministeralliansen mot antimikrobiell resistens samlade tolv ministrar från hela världen. Socialminister Lena Hallengren och den brittiske hälsoministern Sajid Javid var värdar för mötet. Foto: Regeringskansliet

Sverige och Storbritannien lyfte arbetet mot antibiotikaresistens på ministerfrukost

Den 23 maj var socialminister Lena Hallengren och den brittiske hälsoministern Sajid Javid värdar för ett frukostmöte inom hälsoministeralliansen mot antimikrobiell resistens (AMR). Alliansen grundades 2015 av de båda länderna och idag är bland andra USA, Frankrike och Kina medlemmar. Mötet hölls i samband med Världshälsoorganisationens årsmöte i Genève.

Porträttbild av  socialminister Lena Hallengren
Socialminister Lena Hallengren Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Den europeiska barngarantin och arbetet för ett stärkt barnrättsperspektiv

Att säkerställa barnets rättigheter i arbetet med den europeiska barngarantin var temat på Barnrättsdelegationens möte med socialminister Lena Hallengren och statssekreterare Tobias Lundin Gerdås den 18 februari.

Foto: TT/Jeppe Gustafsson

Frågor och svar om Socialdepartementets arbete med coronapandemin

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om coronapandemin som kommit till Socialdepartementet.

Foto: TT

Frågor och svar om regeringens arbete med vaccin och vaccinationsbevis

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om regeringens arbete med vaccin mot covid-19 samt vaccinationsbevis.

Aktuellt från Lena Hallengren

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 1355 träffar.