Annika Strandhäll

Annika Strandhäll, klimat- och miljöminister

Klimat- och miljöminister

Miljödepartementet

"Vi ska skapa framtidens gröna jobb med bra villkor i hela landet. Klimatomställningen innebär stora investeringar i ny teknik och nya branscher, och vi ska inte låta de möjligheterna försvinna någon annanstans. Vårt gröna folkhem ska inte vara något fuskbygge. Det ska komma alla människor till del, var man än bor. Varenda en av oss behövs när vi ställer om till ett hållbart samhälle."

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Annika Strandhäll

 • EU:s klimat- och miljöministrar överens om nya krav för att leva upp till klimatmål

  Rundabordssamtal på miljörådet i Luxemburg.
  Rundabordssamtal på miljörådet i Luxemburg. Foto: European Union

  Under natten mot onsdag nådde EU:s klimat- och miljöministrar en uppgörelse om de lagförslag som reglerar hur EU ska leva upp till målet om att utsläppen ska minska med minst 55 procent till 2030.

 • EU:s klimat- och miljöministrar förhandlar om skärpta krav för att klara klimatmål

  Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll
  Annika Strandhäll företräder Sverige på rådsmötet i Luxemburg 28 juni. Niklas Forsström/Regeringskansliet

  Den 28 juni träffar klimat- och miljöminister Annika Strandhäll sina europeiska kollegor i Luxemburg under EU:s miljöråd. Ministrarna ska bl.a. enas om fem lagförslag som tillsammans genomför EU:s mål om att minska utsläppen med minst 55 procent till 2030. Lagförslagen är avgörande för att EU ska göra sin del i genomförandet av Parisavtalet.

 • Kraftpaket för mer billig el i hela landet

  Foto: Johnér bildbyrå

  Regeringen har presenterat ett nytt kraftpaket på energiområdet för att se till att Sverige har mycket el till bra pris med start de kommande åren. Kraftpaketet innehåller förslag om solkraft, vindkraft och vattenkraft, som kraftvärme, fjärrvärme och kärnkraft.

Innehåll från Annika Strandhäll

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 107 träffar.