Amanda Lind

Amanda Lind, kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna

Kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna

Kulturdepartementet

”Vår demokrati ska främjas, journalister och konstnärers frihet skyddas och oavsett om du bor i storstad eller på landsbygden ska du ha tillgång till att utöva och uppleva kultur och idrott.”

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Amanda Lind

  • Kulturdepartementets samlade budgetsatsningar 2022

    Foto: Armin Dröge/Regeringskansliet

    Här finns samlad information om regeringens förslag till satsningar inom Kulturdepartementets områden. Förslagen lämnas i budgetpropositionen för 2022.

Grafik: Regeringkansliet

Regeringen och riksdagen arrangerar seminarium för att fira 100 år av demokrati

Onsdag 15 september arrangerade regeringen och riksdagen seminariet ”100 år av demokrati – vilka lärdomar tar vi med oss?” Bland de medverkande på seminariet fanns statsminister Stefan Löfven, kultur- och demokratiminister Amanda Lind och riksdagens talman Andreas Norlén.

Debattartikel
Debattartikel Illustration: Regeringskansliet

”Det är allas plikt att stå upp mot antisemitism.”

Om det skriver statsminister Stefan Löfven, jämställdhets- och bostadsminister Märta Stenevi, utbildningsminister Anna Ekström, samt kultur- och demokratiminister Amanda Lind i en debattartikel.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Fler restriktioner tas bort från och med den 29 september

Regeringen har tidigare presenterat en plan för hur de råd och restriktioner som har införts med anledning av covid-19-pandemin ska anpassas och avvecklas. Vid en pressträff den 7 september meddelade regeringen bland annat att restriktioner om deltagartak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar planeras att avvecklas från och med den 29 september 2021.

En teckenspråkstolkad version av sändningen finns i artikeln.

Bild: Regeringskansliet

För kulturaktörer, civila samhället och idrott med anledning av covid-19

Många hör av sig till Regeringskansliet med frågor om de åtgärder som regeringen har vidtagit för kulturaktörer, civila samhället och idrott med anledning av covid-19. Här finns samlad information om dessa åtgärder.

Innehåll från Amanda Lind

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 397 träffar.