Tomas Eneroth

Infrastruktur­minister Tomas Eneroth

Infrastrukturminister

Infrastrukturdepartementet

"Vi bygger Sverige. För att klara klimatet och för att jobben ska bli fler investerar vi i infrastruktur. Vi gör den största järnvägssatsningen i modern tid och satsar på ny konkurrenskraftig teknik. Det är nu det händer!"

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Tomas Eneroth

  • Elektrifieringslöften i Norrbotten, Västernorrland och Jämtland Härjedalen - Tomas Eneroth träffar regionerna

    Porträttfoto på Tomas Eneroth
    Infrastrukturminister Tomas Eneroth är ordförande i Elektrifieringskommissionen och besöker deltagande regioner för att ta del av deras arbete. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

    Infrastrukturminister Tomas Eneroth träffar regionerna Norrbotten, Västernorrland och Jämtland Härjedalen digitalt för att ta del av deras elektrifieringslöften. Löftena ska påskynda elektrifieringen av regionala godstransporter med lastbil.

  • Tomas Eneroth höll pressträff om Elektrifieringskommissionens arbete

    Regeringens elektrifieringskommission presenterar tillsammans med bland annat regioner, länsstyrelser och näringsliv 17 elektrifieringslöften med konkreta åtaganden från 252 aktörer. Löftena ska påskynda elektrifieringen av regionala godstransporter med lastbil i hela landet.

Vad innebär regeringens förslag på införande av EU-direktivet definition för ren lätt bil i svensk lagstiftning?

Infrastrukturdepartementet har remitterat ett förslag om implementering av EU-direktivet om främjande av rena och energieffektiva vägtransportfordon i svensk lagstiftning. I samband med det föreslås att EU-direktivets definition av en ren lätt bil också görs till miljöbilsdefinitionen vid statliga upphandlingar av fordon.

Fotot visar en del av en bil på en asfaltsväg.
Coronapandemin innebär praktiska svårigheter att bedriva de fortbildningar som krävs för att upprätthålla yrkesförarkompetens. Foto: Maria Nilsson/Regeringskansliet

Regeringen vill förlänga giltighetstid för yrkesförarkompetensbevis

Regeringen lägger fram en proposition som möjliggör en förlängning av giltighetstiden för yrkesförarkompetensbevis (YKB) med 6 månader från och med det datum då bevisen går ut. Detta ska gälla fram till den 1 januari 2022 och syftet är att förenkla för företag och yrkesförare att bedriva verksamhet under pandemin.

Fotot visar två personer på en vattenskoter som åker fram på vattnet
Utbildningen för att ta ett förarbevis kan påbörjas från och med 1 juli 2021 och krav på förarbevis föreslås träda i kraft den 1 maj 2022. Foto: Henrik Isaksson/TT

Regeringen lägger proposition om förarbevis för vattenskoter

Nu lägger regeringen fram förslaget om obligatoriskt förarbevis för vattenskoter i en proposition. För att få ta ett förarbevis krävs att man fyllt 15 år och har genomfört en utbildning med godkänt resultat.

Tomas Eneroth tog emot utredning om effektivare kontroller av yrkestrafik på väg

Idag tog infrastrukturminister Tomas Eneroth emot utredningen om effektivare kontroller av yrkestrafik på väg och i samband med det hölls en pressträff. På pressträffen deltog även den särskilde utredaren Catarina Barketorp.

Innehåll från Tomas Eneroth

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 544 träffar.