Tomas Eneroth

Infrastruktur­minister Tomas Eneroth

Infrastrukturminister

Infrastrukturdepartementet

”Vi bygger Sverige. Vi investerar i infrastruktur och skapar jobb genom att ligga längst fram i klimatomställningen. Vi gör den största järnvägssatsningen i modern tid och satsar på ny konkurrenskraftig teknik. Nu driver vi på den gröna industriella revolutionen!”

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Tomas Eneroth

  • Tomas Eneroth tar emot Arlandautredningen

    Vid en pressträff tillsammans med infrastrukturminister Tomas Eneroth redovisade utredaren Peter Norman sitt uppdrag att utreda och ta fram en plan för utveckling och utökning av Arlanda flygplats.

  • Regeringen presenterar rekordsatsning på Sveriges infrastruktur

    Regeringen har beslutat om en ny nationell plan för transportinfrastrukturen i Sverige. Totalt fördelas 881 miljarder kronor i en historisk satsning för att öka takten i utvecklingen av Sveriges infrastruktur.

Regeringen satsar på vägar på landsbygden

Regeringen satsar på att både bygga nya vägar och underhålla såväl hög- som lågtrafikerade vägar i den nationella planen för transportinfrastruktur.

Körförbud för elsparkcyklar på gångbanor

Regeringen har beslutat om ett körförbud på gångbanor för elsparkcyklar. Förbudet gäller från och med 1 september.

Fler bostadsbolag har anslutit till Klart för laddplats

För att fler hyresgäster ska få tillgång till hemmaladdning tog Elektrifieringskommissionen och sex bostadsbolag under våren 2022 initiativ till Klart för laddplats.

Reformpaket för svenska löner och villkor på vägarna

Regeringen har beslutat om en proposition som ska möjliggöra svenska löner och villkor inom yrkestrafiken. Genom skärpta utstationeringsregler och sanktioner mot företag som fuskar ska förslaget skapa schysta villkor och rättvis konkurrens inom transportsektorn.

Innehåll från Tomas Eneroth

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 696 träffar.